Your Cart

WhatsApp ons: +31 (06) 84378687

Gratis verzending op alle bestellingen boven €2000.00

Subsidie warmtepomp

Op deze pagina

 • Subsidie warmtepomp
  • Subsidie op warmtepomp- en warmtepompboiler aanvragen
  • Voor welke warmtepompen geldt deze subsidie?
  • Investeringssubsidie Duurzame Energie
  • Hoe vraag je subsidie voor een warmtepomp(boiler) aan?
 • Financiering voor de warmtepomp
  • De warmtepomp kopen.
  • Nieuwbouwwoningen zonder gasaansluiting
  • Wat is de Energiebespaarlening?
  • Wat zijn de kosten van de Energiebespaarlening?
  • Particuliere woningeigenaren
  • Energiebespaarlening voor de particulier.

Subsidie warmtepomp aanvragen? Op deze pagina vind je alle informatie over het verkrijgen van een subsidie op warmtepompen en warmtepompboilers.

Het bedrag dat je terug krijgt vanuit de overheid is afhankelijk van het model en het energieverbruik en kan oplopen tot honderden euro´s.

De warmtepomp kosten worden zo gecompenseerd.

Dit is hét moment voor verduurzaming van je woning. De eerste stap naar gasloos wonen begint bij Warmtepompboilershop.nl.

De warmtepomp subsidie aanvragen? Lees snel verder en ontdek hoe!

1. Er wordt in 2023 géén subsidie meer afgegeven voor nieuwbouwprojecten.

Alle woningen die nieuw gebouwd worden in Nederland, worden gebouwd zonder gasaansluiting in verband met het klimaatakkoord dat er voor moet zorgen dat de CO2-uitstoot per huishouden omlaag gaat.

2. De subsidies voor kleine warmtepompen die worden gebruikt voor de verwarming van tapwater, zoals warmtepompboilers gaan omlaag.

Gelukkig lopen deze subsidies toch nog op tot honderden euro´s.

Overzicht van de subsidies op onze warmtepompen en warmtepompboilers.

Bekijk de complete ISDE apparatenlijst.

Krijg tot honderden euro´s terug!

Je bent het voordeligst uit wanneer je kiest voor het meest zuinige model. Bij warmtepompboilershop.nl profiteer je van de hoogste subsidies omdat wij de zuinigste warmtepompboiler in zijn soort verkopen!

Wat houdt dit in? Dit betekent dat je veel subsidie terug krijgt bij aanschaf van een duurzaam verwarmingsysteem! En dat extraatje kan zomaar oplopen tot €950 per aanvraag. Heb je vloerverwarming in huis? Dan krijg je er meer geld bij.

We hebben het hier over de Warmtepomp. Edel warmtepompboilers zijn eco-vriendelijk dankzij het gebruik van propaan in plaats van een HFC koudemiddel. Met tot wel 80% gratis energie voor warm tapwater zijn ze niet zomaar onze best verkochte warmtepompboilers.

Het lijkt te mooi om waar te zijn, honderden euro´s subsidie bij aanschaf van een warmtepompboiler. Dankzij de subsidieregeling krijg je veel geld terug.

De zuinigste warmtepompboiler in zijn soort maakt dit waar. Het volledige bedrag komt via de ISDE-subsidie terug van de overheid via de dienst RVO. Daarbij komt een energiebesparing van €150 tot €200 per jaar. Na installatie heb je 2 jaar garantie. De warmtepompboiler is de eerste stap om los te komen van het gas!

Subsidie op warmtepomp- en warmtepompboiler aanvragen

Subsidie op warmtepomp of warmtepompboiler aanvragen, hoe gaat dat in zijn werk? Overweeg jij een warmtepomp en/of een warmtepompboiler aan te schaffen? Schrik niet van de prijzen, het is een zeer voordelige investering. Er is een interessante subsidieregeling voor duurzame energiesystemen, waaronder dus ook warmtepompen en warmtepompboilers. Als je daarbij ook nog de energiebesparing meerekent, dan ben je zeker voordelig uit!

Op dit moment ligt de subsidie op een warmtepomp- en boiler tussen de € 500,- en € 950,-. Hoe energiezuiniger het systeem, des te hoger de subsidie. Subsidie op warmtepomp of warmtepompboiler aanvragen is dus zeker de moeite waard!

 • Hoe zit dat dan met de subsidie?
 • En komt jouw warmtepomp(boiler) daar ook voor in aanmerking?
 • Hoe vraag je de subsidie aan?

We kunnen ons voorstellen dat jij hier misschien niet helemaal in thuis bent en helpen je daarom graag op weg.

Voor welke warmtepompen geldt deze subsidie?

Een warmtepomp komt in aanmerking voor de Investeringssubsidie duurzame energie als deze voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • De warmtepomp is onderdeel van een verwarmingstoestel.
 • Het verwarmingstoestel is uitgerust met een lucht-waterwarmtepomp, grond-waterwarmtepomp of een water-waterwarmtepomp. Lucht-luchtwarmtepompen zijn uitgesloten.
 • Het ruimteverwarmingstoestel heeft een vermogen van ten hoogste 70 kW.
 • Het verwarmingstoestel is voorzien van een etiket en een productkaart en technische documentatie.
 • De warmtepomp wordt geïnstalleerd door een deskundige installateur.

Alle warmtepompen- en boilers van Warmtepompboilershop.nl komen in aanmerking voor subsidie.

Subsidie op warmtepomp aanvragen, welke subsidie is dat dan?

Investeringssubsidie Duurzame Energie

Al onze pompen en boilers voldoen aan de voorwaarden van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Ook is er een apparatenlijst van het ISDE, waarmee je kunt checken of je subsidie kunt krijgen op de warmtepomp. Een indicatie van de hoogte van het subsidiebedrag staat hier trouwens ook bij. Handig!

De meest actuele lijst vind je hier.

subsidie op warmtepomp

Hoe vraag je subsidie voor een warmtepomp(boiler) aan?

Wanneer je een warmtepomp(boiler) aanschaft, die op de lijst staat en aan de voorwaarden voldoet, kun je subsidie aanvragen. Voor een warmtepompboiler krijg je tot wel € 950 subsidie! Hiervoor is het belangrijk dat je het bewijs van aanschaf en het betaalbewijs goed bewaart.

Wanneer het apparaat geïnstalleerd is, moet je binnen 6 maanden de subsidieaanvraag indienen via mijn.rvo.nl.
Let op: Na het overschrijden van deze indieningstermijn van 6 maanden na installatie, vervalt het recht op subsidie.

 • Heb je meer dan 1 apparaat aangeschaft? Je mag voor meerdere apparaten subsidie aanvragen. Let erop dat je per apparaat een aparte aanvraag indient.
 • Je hebt hiervoor DigiD (particulieren) nodig.

Benieuwd naar onze producten? Neem dan snel een kijkje!

De RVO behandelt aanvragen op volgorde van binnenkomst. Meer dan 90% van de aanvragen wordt binnen 8 weken behandeld. Een week na het besluit volgt de betaling en krijg je een groot deel van de aankoop weer terug.

Wanneer het apparaat geïnstalleerd is, moet je binnen 6 maanden de subsidieaanvraag indienen via mijn.rvo.nl.
Let op: Na het overschrijden van deze indieningstermijn van 6 maanden na installatie, vervalt het recht op subsidie.

 

 • Heb je meer dan 1 apparaat aangeschaft? Je mag voor meerdere apparaten subsidie aanvragen. Let erop dat je per apparaat een aparte aanvraag indient.
 • Je hebt hiervoor DigiD (particulieren) nodig.

Benieuwd naar onze producten? Neem dan snel een kijkje!

De RVO behandelt aanvragen op volgorde van binnenkomst. Meer dan 90% van de aanvragen wordt binnen 8 weken behandeld. Een week na het besluit volgt de betaling en krijg je een groot deel van de aankoop weer terug.

Financiering voor de warmtepomp

Wanneer je niet in aanmerking komt voor de overheidssubsidie voor warmtepompen en warmtepompboilers, waarbij je tot bijna 1000 euro terug kan krijgen bij aanschaf van je warmtepomp is er een mogelijkheid om de aanschaf van een warmtepomp of warmtepompboiler aantrekkelijker te maken:

Een financiering voor de warmtepomp of warmtepompboiler van het Warmtefonds, namelijk de Energiebespaarlening.

Duurzaam besparen warmtepomp

Vraag de lening aan van het warmtefonds 

De warmtepomp kopen.

Wil je een warmtepomp kopen, maar heb je niet de middelen om deze in één keer te betalen?
Vanaf 3 februari is door de overheid het Warmtefonds in het leven geroepen. Het Warmtefonds stelt leningen beschikbaar voor het verduurzamen van woningen.

De Energiebespaarlening is zowel voor de woningeigenaar als voor de VVE aan te vragen en biedt een aantrekkelijke mogelijkheid om de aanschaf van een warmtepomp te financieren

Voor de woningeigenaar is de maximale looptijd 20 jaar en voor VVE´s vanaf 8 appartementen is de maximale looptijd van de Energiebespaarlening max 30 jaar. Eerder was dit maximaal 15 jaar en moest de Vereniging voor Eigenaren uit minimaal 10 appartementen  bestaan.

Doordat de maximale looptijd van de lening voor warmtepompen verlengd wordt dalen de maandelijkse lasten.
Hierdoor wordt het voor de woningeigenaar of VVE nog aantrekkelijker om de woning te verduurzamen.

De energiebespaarlening van het warmtefonds is niet alleen voor warmtepompen en warmtepompboilers maar ook voor o.a. zonneboilers, zonnepanelen, pvt-panelen en thuisbatterijen.

De rente die gevraagd wordt bij deze lening is vergelijkbaar met de rente op hypotheken die vallen onder de Nationale Hypotheek Garantie met een vergelijkbare looptijd.

Dit zorgt er dus voor dat de aanschaf van een warmtepomp of warmtepompboiler voor bijna iedereen haalbaar is, zeker in combinatie met de aantrekkelijke subsidies op duurzame warmte.

Nieuwbouwwoningen zonder gasaansluiting

Veruit de meeste nieuwe wijken worden gebouwd zonder gasaansluiting.

Dankzij de Energiebespaarlening van Warmtefonds is het ook voor woningeigenaren en -bewoners die op basis van hun inkomen niet in aanmerking komen voor een extra financiering bij een bank mogelijk om een warmtepompboiler te kopen, waardoor ze uiteindelijk een lagere energierekening hebben.

Hierdoor wordt de overgang naar gasvrije wijken makkelijker gemaakt.

Wat is de Energiebespaarlening?

De energiebespaarlening is een lening vanuit het Warmtefonds. Het Rijk heeft er voor gekozen de kennis en structuur van het Nationaal Energiebespaarfonds hiervoor te gebruiken.
De Energiebespaarlening is een financiering voor onder andere warmtepompen en warmtepompboilers met een langere looptijd en lagere rente dan voorheen. Hierdoor wordt het kopen van een warmtepomp(boiler) een stuk aantrekkelijker.
Eind 2019 heeft het kabinet aangegeven dat er ook een financieringsproduct zal worden uitgewerkt voor mensen die tot nu toe geen toegang hadden tot financiering, maar die wel moeten verduurzamen. Hieruit is deze financiering voort gevloeid.

Wat zijn de kosten van de Energiebespaarlening?

De lening voor warmtepompen en warmtepompboilers die verstrekt wordt vanuit het Warmtefonds heeft een lage en aantrekkelijke rente.

ENERGIEBESPAARLENING VOOR

Particuliere woningeigenaren

Investeer in jouw woning met energiebesparende maatregelen.

 • Vergoedingsvrij vervroegd aflossen
 • Rente 1,7% (looptijd 10 jaar)
 • De rente staat gedurende de hele looptijd van de lening vaststaat.
 • Geen afsluitkosten.

NAAR DE WEBSITE VAN DE ENERGIEBESPAARLENING

https://www.youtube.com/embed/wxsTkrDzLXQ?feature=oembed

Energiebespaarlening voor de particulier.

Wanneer je voor je eigen woning een warmtepomp of warmtepompboiler koopt dan kan de maandelijkse besparing op de energierekening de kosten van de lening dekken, dit is natuurlijk afhankelijk van het energiegebruik.
Doe hier de leencheck!

Om de energiebespaarlening van het Warmtefonds aan te vragen voor de aanschaf van je warmtepomp(boiler) gelden de volgende voorwaarden:
bron: Energiebespaarlening voor particulieren.

Belangrijkste voorwaarden

 • U dient eigenaar en bewoner te zijn van een bestaande woning.
 • Het is een maandannuïteitenlening.
 • U kunt minimaal € 2.500,- en maximaal € 65.000,- lenen.
 • De aanvraag voor de Energiebespaarlening is 3 maanden geldig.
 • De aanvrager mag niet ouder zijn dan 75 jaar. In geval er sprake is van twee aanvragers wordt alleen het inkomen van de aanvrager die jonger is dan 76 jaar in de financieringsaanvraag meegenomen.

Energiebesparende maatregelen

 • Alleen voor maatregelen van de maatregelenlijst, uitgevoerd door een aannemer of installateur.
 • U kunt maximaal 75% van de lening gebruiken voor het financieren van zonnepanelen (en eventueel de thuisbatterij). De overige 25% moet u investeren in een andere maatregel van de maatregelenlijstEen voorbeeld: u leent in totaal € 20.000,- voor uw woning. U legt voor maximaal € 15.000,- (75%) zonnepanelen op uw dak. De overige € 5.000,- (25%) besteedt u aan bijvoorbeeld dakisolatie.
 • Het is i.c.m. een lening van 20 jaar mogelijk om een warmtepomp te financieren, mits deze niet meer dan (één derde) / 33% van het leenbedrag bedraagt.
 • Al uitgevoerde maatregelen kunnen niet worden meegenomen in de lening, tenzij deze maximaal twee maanden voorafgaand aan de aanvraagdatum zijn uitgevoerd.

Leenbedragen en looptijd

 • Voor bedragen tot € 5.000,- is de looptijd van de lening 7 jaar.
 • Voor bedragen van € 5.000,- en meer is de looptijd van de lening 10 jaar.
 • Voor bedragen van € 15.000,- tot € 25.000,- kunt u kiezen uit een looptijd van 10, 15 of 20 jaar.
 • Voor bedragen tussen € 25.000,- en € 65.000,- (Zeer energiezuinig pakket en Nul op de Meter) geldt een looptijd van 15 jaar of 20 jaar.